MUKI szervezetfejlesztés - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

MUKI szervezetfejlesztés

Milyen esetekben?

A kisgyermekes szülők távozása, illetve a visszatérésükkor szükséges hatékony reintegráció a munkaszervezés átalakításának kérdését folyamatosan napirendi ponton tartja. A MUKI-hoz számos olyan vállalat csatlakozott, ahol a kisgyermekesek fluktuációjának kezelésére kialakított működő megoldási tárház ellenére is időről időre jellemző volt a váltásból adódó feszültségek megjelenése. A beavatkozások során nyilvánvalóvá vált, hogy az okok többsége kezelhető, a megoldás pedig a munkaszervezés újragondolásában, illetve a HR támogatásában keresendő.

A szervezetfejlesztést főleg azoknak ajánljuk, akik foglalkoztatási modelljük finomításán, illetve a teljes vagy részleges foglalkoztatási modellváltáson gondolkoznak. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy egyszerre mindent á kell formálni – tapasztalataink szerint azok a cégek jártak sikerrel, amelyek apró lépésekben haladtak előre: először egy munkavállalónál, majd egy adott részlegen, végül több osztályt átfogóan vezettek be újításokat. 

Hogyan és kikkel?

A szervezetfejlesztést az IFKA Kft. munkatársai, illetve olyan szervezetfejlesztésben jártas szakemberek végzik, akiknek tevékenységi fókusza a munkaszervezés átalakítása, illetve a hatékonyságnövelés. A szervezetfejlesztés során minden olyan alkalmas eszköz előkerül, amely a definiált cél eléréséhez illeszkedik. A fejlesztési folyamat fázisaiban a MUKI-val kapcsolatban a következőket emeljük ki:Milyen eredménnyel?

Az eredmények nagyban függenek a foglalkoztatási modellváltás melletti tényleges vezetői elköteleződéstől, az iparágtól vagy a vállalat méretétől. Van olyan MUKI-s partnerünk, aki a programban résztvevő kisgyermekes dolgozóinak felét el akarta bocsájtani, végül azonban minden munkatársnak új munkakört tudott munkakört. Kapcsolatban voltunk olyan középvállalattal is, amelynek az esetében egyetlen ember munkakörét sikerült csak hosszú távon átalakítani, de ez a teljes vállalati kultúrára hatással volt: a cég befogadóbbá, munkaszervezését tekintve pedig rugalmasabbá és ügyfél-orientáltabbá vált.

Komoly érdemnek könyveljük el, hogy a szervezetfejlesztési folyamat módjáról és eredményéről partnereink fejlesztési munkáért felelős vezetői egymás között is tapasztalatot tudtak cserélni – ez pedig saját bevallásuk szerint hasznos volt számukra.

Referenciáink

A Munka kisgyermekkel program ideje alatt mintegy harminc vállalatnál folytattunk szervezetfejlesztő munkát. Ez időszak alatt nem csak az alapos vizsgálatra volt lehetőségünk, hanem különböző fejlesztések bevezetésére és az eredmények folyamatos nyomon-, majd utókövetésére is.

 

 

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.07.
Ez az első teszthír

 

bezár
vissza előre