Céges képzések kisgyermekeseknek - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Céges képzések kisgyermekeseknek

Milyen esetekben?

Egyre több cég alkalmaz olyan HR eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy a munkaerő-átszervezés ne „tűzoltás” legyen a kisgyermekes szülő visszatérési igényének bejelentésétől számított 30 napon belül, hanem éppen az ellenkezője: a cég szervezi vissza a kisgyermekes munkavállalót akkor, amikor munkaerőre van szüksége. A munkáltatók felismerték, hogy a munkaerő fizetett szabadság alatti képzése több okból is megtérül:

  • Mivel a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van (a gyes / gyed alatt), a képzési napokra nem kell fizetést adni.
  • A kisgyermekes szülők egyes készségei (főleg a nyelv és az informatika terén) jelentősen megkopnak a gyermek mellett töltött idő alatt, míg más készségek (időgazdálkodás, kommunikációs, empátia, stb.) ugrásszerűen fejlődnek. A kisgyermekes kollégát érdemes tehát képezni, hogy a visszatéréskor szakmailag és emberileg egyaránt felkészült erőforrás álljon a szervezet rendelkezésére.
  • A reintegráció a kisgyermekes szülőknél a betegség, illetve a családdal együtt járó elfoglaltságok miatt sokszor problémás. A munka és a magánélet  összehangolása mindkét fél részéről felkészülést igényel; ezt pedig érdemes a gyes / gyed időszakára időzíteni, hogy a munkakezdés már gördülékeny lehessen.

Hogyan és kikkel?

Bár a MUKI-ban számos szülői képzést tartottunk, igazán sikeresnek mégis három fajta képzés bizonyult, amelyet az alábbi keretekkel indítunk el:

  • Informatikai képzés: 40 órás, 5 napos Office képzés, e-learning eszközökkel, esettanulmányokkal és szimulációs gyakorlattal támogatva, kimondottan kisgyermekes szülők számára kidolgozva

  • Nyelvi képzések: 60-80 órás szintugró képzések, az igényfelmérések alapján az üzleti nyelv adott szegmenseire fókuszálva

  • Szülői többletképzés: összesen 5 napos tréning, amely a teljesítményszemlélet, a kommunikáció, a stresszkezelés és a problémamegoldás felerősödött készségeit hangolja át üzleti környezetre azért, hogy a kisgyermekes szülő ezeket a kompetenciákból a vállalati környezetben a legtöbbet hozhasson ki.

Milyen eredménnyel?

A kísérleti projektből csak a sikeres képzéseket visszük tovább. A fenti három tréning értékelése 1-5-ös skálán 4,7-es átlagot kapott. Míg a nyelvi és informatikai képzéseket a szakmai hozzáadott értékük miatt méltatták ennyire, addig az élethelyzetre szabott, speciális tréning mentálisan adott sokat: önbizalom-hiányos anyukák helyett a cégek magabiztos, saját képességeiket tisztán látó, feladataik ellátása terén megbízható és minőségi munkát végző munkavállalókat kaptak vissza.

Referenciáink

A MUKI-ban két év alatt 180 kisgyermekes munkavállalót képeztünk, akik többségében felsőfokú végzettséggel és minimum egy idegen nyelv ismeretével rendelkeztek – a legkülönbözőbb családi támogatással. A képzések szintjéről, szervezéséről, hasznosságáról  folyamatosan visszajelzést kértünk, így a kínálatot a résztvevők igényeihez is igazítani tudtuk. 

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.07.
Ez az első teszthír

 

bezár
vissza előre