Mentorálás - Munka kisgyermekkel
Mit kínál a Munka kisgyermekkel program

Kapcsolat

MUNKÁLTATÓKNAK MUNKAVÁLLALÓKNAK Hírlevelet kérek Kérdésem van Tudástár

 

 

 

 

 


 

victum.hu www.artima.hu
A projektet támogatjaA projektet támogatja


© Copyright
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
2014

Mentorálás

Milyen esetekben?

A szülői mentorálás egyéni formában, folyamatos személyes kapcsolattal ugyanarra a problémára adott választ, mint a tematikus rendezvények és hírlevelek. Fontos tapasztalatunk, hogy ha a munkáltató támogatja a szülőt egyéni élethelyzetének rendezésében,  azt ő munkavállalóként a kapcsolat fenntartásával, a munkába való visszatéréskor és a produktívvá válás folyamatában is honorálja.

A szolgáltatást azoknak ajánljuk, akik kiegyensúlyozottabb és lojális munkavállalókat szeretnének „visszakapni” az otthontöltött időszak után.

Hogyan és kikkel?

A mentorálás olyan családkísérési folyamat, amely havonta egyszer egy órás találkozót jelent a távollét időszaka alatt a kisgyermekes szülővel. A rendszeres beszélgetések képessé teszik a szülőt a problémák megfogalmazására és ezek megoldására; a mentor mellett pedig pszichológus és/vagy karrier-tanácsadó is segít az elakadás kezelésében.

Miért fontos ez? Mert a kisgyermekes lét sokszor lép át egyfajta krízismenedzsmentbe. A szülő nemcsak szülőként kerül újfajta szerepbe, hanem munkavállalóként is kénytelen újragondolni magát. A mentorálásokon ezért rendszeresen merültek fel olyan témák, mint a munkába való visszatéréssel kapcsolatos belső konfliktusok kezelése, a személyes szerepkonfliktusok feloldása vagy a munkába való visszatérés várható változásainak kezelése.

Milyen eredménnyel?

Azok a munkáltatók, akik mentorálással támogatták kisgyermekes munkavállalóikat, sokkal rugalmasabb, a vállalati célokhoz jobban illeszkedő, tudatosabb munkavállalókat „kaptak vissza” a kisgyermekkel otthon töltött idő alatt; ezek a szülők nagyobb valószínűséggel voltak képesek önálló válaszokat adni a család és a munkavállalás egyensúlyának megőrzése témájában. A vállalatok konkrét eredményként könyvelték el,

  • hogy munkaköri üresedés esetén nagyobb eséllyel tudták a megüresedett pozíciót mentorált szülővel betölteni
  • hogy a visszatéréskor kevesebb konfliktus merült fel a munka-család vonatkozásában
  • és hogy a kapcsolattartás könnyebbé vált, a szülő jobban követte távolléte alatt is a céges változásokat.

Referenciáink

A program befejeztével több olyan nagyvállalati partnerrel büszkélkedhetünk, aki a mentorálási szolgáltatást továbbra is igénybe veszi. A program alatt 100 mentorálttal dolgoztunk együtt; a segítségünkkel elhelyezkedett szülők nagyobb része arról számolt be, hogy a visszatérés és a reintegráció a vártnál hatékonyabban és könnyebben sikerült.

Kapcsolat:
 
Kálmán Edina
program-
menedzser
 
kalman@ifka.hu
+3620 581 2822

 

Hírek

2015.03.07.
Ez az első teszthír

 

bezár
vissza előre